Medewerker in de kijker: Sandy Ronsmans

10/09


Zo’n twintig jaar geleden, ver voor de komst van functietitels en toen iedereen nog gewoon medewerker was, wandelde Sandy binnen bij Fidiaz - toen nog Peeters en Watzeel. Het was de start van een fiscaal avontuur dat haar zou leiden tot in Leuven, waar ze vandaag gepassioneerd de rol van kantoorverantwoordelijke vervult. Maak kennis met Sandy Ronsmans!

10 vragen voor Sandy

1. Kan je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Sandy, vijfenveertig jaar en al twintig jaar werkzaam bij Finivo. Ik heb twee kinderen: een dochter van twintig en een zoon van zestien. Ik heb accountancy en fiscaliteit gevolgd aan de UCLL in Leuven. Mijn stage deed ik bij een accountantskantoor in Kessel-Lo, waar ik ook vast mocht beginnen werken. Ik voelde me er niet helemaal thuis en ging na zes maanden op zoek naar ander werk. Zo kwam ik terecht bij Els - toen nog Peeters en Watzeel. Ongeveer 20 jaar geleden dus. Tien jaar geleden werd ik bestuurder en aandeelhouder.

2. Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?

Een typische werkdag bestaat hier niet. De werkdag kan er totaal anders uitzien dan je je ‘s ochtends had voorgesteld. Ik start om 7u30 ‘s ochtends. De eerste uren van de dag zijn het rustigst en dan kan je het beste doorwerken. De dag is steeds zeer gevarieerd: ik heb heel veel besprekingen met klanten, maar ook met de medewerkers over hun dossiers, met banken,... Verder ga ik ook op extern bezoek bij klanten.

“De band die ik heb opgebouwd met sommige klanten is heel sterk. Je bent niet louter dossierbeheerder, je raakt betrokken in het leven van de ondernemer” - Sandy Ronsmans3. Waarom ben je bij Fidiaz gestart?

Na een mindere ervaring op mijn stage ging ik op zoek naar nieuw werk. Ik kwam bij Els Watzeel terecht en ben er altijd gebleven! (lacht). De voorbije jaren waren met ups en downs maar ik vond altijd een uitdaging, iets waar ik mijn ei in kwijt kon. Er is elk jaar wel een verrassing, soms positiever, soms negatiever,... maar dat maakt het interessant. De band die ik ondertussen met de klanten heb opgebouwd is heel sterk. Je bent niet louter dossierbeheerder, je raakt betrokken in het leven van de ondernemer. Dit heb ik ook met medewerkers. Onze collega’s Robin en Sonia bijvoorbeeld, ik werk met hen al meer dan tien jaar samen en ben heel fier op wat er van hen geworden is.

Lire plus de nouvelles:

Het verhaal van Tom Pardon

23/09

Het verhaal van Tom Pardon
Met het ondernemen in zijn bloed en een passie voor evenementen die reeds van in zijn jonge jaren aanwezig was, startte Tom Pardon zo’n tien jaar geleden zijn bvba. Screenit groeide intussen uit tot dé specialist in hoogwaardige indoor en outdoor LED sche…
En savoir plus

Belangrijke data

01/09

Belangrijke data

In deze blogpost herinneren we je graag aan enkele belangrijke data.

Personenbelasting

Deadline aangifte personenbelasting via accountant

  • 21.10.2021

Deadline voorafbetalingen

  • 11.10.2021: voorschot voor kwartaal 3
  • 20.12.2021: voorschot voor kwartaal 4En savoir plus

Herbeleggen in aandelen: uitzonderlijk toch mogelijk

19/08

Herbeleggen in aandelen: uitzonderlijk toch mogelijk
Als u als ondernemer (natuurlijk persoon of vennootschap) meerwaarden realiseert op beroepsactiva, dan zijn die meerwaarden in de regel belastbaar als beroepsinkomen. Er zijn vrijstellingen mogelijk, bijvoorbeeld als u de meerwaarde herbelegt in andere ni…
En savoir plus