Accountant Sara F. aan het woord. “De verscheidenheid aan klanten maakt onder andere dat het werk heel afwisselend is. Elke dag ziet er anders uit."

05 november 2020


Accountant Sara F. aan het woord. “De verscheidenheid aan klanten maakt onder andere dat het werk heel afwisselend is. Elke dag ziet er anders uit.”

FINIVO laat regelmatig een medewerker aan het woord over zijn of haar functie en ervaringen. Lees in de rubriek “Medewerker aan het woord” meer over onze manier van werken en de belofte “You can count on us” aan onze klanten. En hoor van (misschien wel jouw toekomstige collega's) waarom zij destijds kozen voor FINIVO.

Wat is jouw verhaal? Omschrijf kort je loopbaan tot op vandaag.

Ik heb een bachelor Accountancy-Fiscaliteit gedaan en ben in juni 2017 afgestudeerd. Op dat moment wilde ik heel graag mijn theorie kunnen omzetten in de praktijk dus heb ik besloten om werk te gaan zoeken. Toen ben ik bij Finivo terechtgekomen. Ondertussen werk ik hier nu drie jaar.

  Waarom ben je bij Finivo gestart? Omschrijf eens bondig je motivatie.

  Meteen nadat ik afstudeerde, heb ik enkele sollicitaties gedaan. De sollicitatie bij Finivo sprong er bij mij wel uit. Toen ik te horen kreeg dat ik bij Finivo mocht starten, heb ik dan ook niet lang moeten nadenken.

  Waarom doe je vandaag zo graag wat je doet? Wat is je drive?

  De verscheidenheid aan klanten maakt onder andere dat het werk heel afwisselend is. Elke dag ziet er anders uit. En uiteraard ook mijn lieve collega’s. Iedereen probeert elkaar zo veel mogelijk te helpen waar het kan, wat maakt dat Finivo zo’n leuke werkomgeving heeft.

  Hoe ervaar je de samenwerking in het Finivo Team?

  Heel fijn. Iedereen staat voor elkaar klaar. Er is een grote collegialiteit, wat maakt dat er altijd een leuke sfeer is op kantoor.

  Omschrijf eens de sterke punten van je functie als accountant. Waar ben je goed in en wat geeft jou voldoening?

  • Sociaal
  • Communicatief (overleg binnen het team en naar de klanten toe)
  • Teamwork

  Het geeft mij voldoening om te weten dat je een klant hebt kunnen verder helpen.

  Hoe kijk je terug op de voorbije periode? Wat heeft je doen groeien?

  Heel tevreden. Ik heb nog geen moment spijt gehad om voor Finivo te mogen werken. Tot nu toe is het een leerrijk proces geweest. De feedback die ik krijg van collega’s en ook het vertrouwen dat ze mij geven, heeft mij zeker doen groeien!

  Omschrijf even jouw dag in het kort.

  1. Aankomt op kantoor om 8u, PC opstarten, collega's begroeten
  2. Mails overlopen/beantwoorden, planning van de dag bekijken/aanpassen, planning uitvoeren
  3. Werken aan de dossiers van onze klanten (met 's middags een pauze uiteraard)
  4. Einde van de dag even de planning overlopen voor de volgende werkdag

  Ik werk ook 1 dag per week extern bij één van onze klanten!

   You can count on us is de merkbelofte van FINIVO. Hoe maak jij dit waar tegenover klanten van FINIVO?

   Ik probeer zoveel mogelijk klaar te staan voor onze klanten. Als ze vragen hebben, probeer ik ze zo snel en zo goed mogelijk verder te helpen. Ik probeer mij ook altijd in te leven in de situatie van de klant!

   Bedankt Sara! Wil jij ook graag deel uitmaken van de FINIVO familie? Ontdek alle vacatures via onze website, Facebook of Instagram!

   Of ben je benieuwd naar ons verhaal? Lees dan zeker de blog “FINIVO Focus. Het verhaal.”

   Meer nieuws lezen? Check ook deze:

   Hoe bezorg ik efficiënt documenten aan mijn boekhouder?

   25 november 2020

   Hoe bezorg ik efficiënt documenten aan mijn boekhouder?
   ONDERNEMERSVRAAG VAN DE WEEK You can count on us. Elke week beantwoordt FINIVO jullie (fiscale of financiële vraagstukken. Deze week ontvingen we de volgende vraag van een ondernemer: “Hoe bezorg ik efficiënt documenten aan mijn boekhouder?” Hierbij on…
   Lees meer

   1 aandeelhouder in NV of BV? Het kan, maar denk aan de bijkomende verplichting!

   19 november 2020

   1 aandeelhouder in NV of BV? Het kan, maar denk aan de bijkomende verplichting!
   1 aandeelhouder in NV of BV? Het kan, maar denk aan de bijkomende verplichting! In het kader van de versoepeling en vereenvoudiging van het vennootschapslandschap voorziet het nieuw Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (“WVV”) dat slechts 1 aande…
   Lees meer

   COVID-19: Vergeet niet tijdig jouw steunmaatregel in te dienen!

   09 november 2020

   COVID-19: Vergeet niet tijdig jouw steunmaatregel in te dienen!
   Steunmaatregel - begin- en einddatum aanvragen in zicht Vergeet jullie steunmaatregelen niet aan te vragen voor de vooropgestelde einddatum! Vlaams Beschermingsmechanisme (Vlaanderen): Omzetdaling van minstens 60% voor maanden augustus en september 202…
   Lees meer