Accountant Stephanie T. aan het woord. : "Toen ik de eerste keer bij FINIVO binnenstapte viel mij de fijne, aangename en spontane sfeer binnen het kantoor direct op.”

10/03


FINIVO laat regelmatig een medewerker aan het woord over zijn of haar functie en ervaringen. Lees in de rubriek “Medewerker aan het woord” meer over onze manier van werken en de belofte “You can count on us” aan onze klanten. En hoor van (misschien wel jouw toekomstige collega's) waarom zij destijds kozen voor FINIVO!

Wat is jouw verhaal Stephanie?

Ik werk reeds 9 jaar bij Finivo NV. In 2012 ben ik gestart als stagiair en ben ik blijven plakken. Ik had het idee om na mijn stage nog verder te studeren, maar toen ik een werkaanbieding kreeg kon ik de kans om deel uit te maken van de Finivo-familie niet laten liggen! Van mijn keuze om niet verder te studeren heb ik nog geen minuut spijt gehad, want ik ben er zeker van dat ik meer heb geleerd uit de praktijk dan uit de boeken. Uiteraard wil ik mijn kennis steeds blijven uitbreiden. Zo heb ik reeds een postgraduaat fiscaliteit succesvol achter de rug en ben ik ondertussen bezig aan een stage tot fiscaal accountant.

Waarom ben je bij FINIVO gestart?

Op school kregen we een overzicht van stageplaatsen die in het verleden reeds enkele stagiairs over de vloer kregen. Iedereen die ooit op deze plaats stage had gelopen, moest zijn/haar stageplaats een score op 5 geven. Finivo had een uitstekende score van 5 op 5, dus ik moest mijn kans wagen!

Toen ik de eerste keer bij Finivo binnenstapte viel mij de fijne, aangename, spontane sfeer binnen het kantoor op. Ik hoor vaak: ‘Oei, boekhouding is dat niet saai?!’. Onze sector heeft misschien nog steeds dat imago, maar niet bij Finivo! Wij zijn een jong, dynamisch team met een grote passie voor cijfers en mensen helpen.

Waarom doe je vandaag zo graag wat je doet? Wat is je drive?

De variatie van de job! Ik prijs mezelf gelukkig met mijn job. Ik krijg veel verantwoordelijkheden, doorgroeimogelijkheden en een aangename werkomgeving waar steeds de laatste tools worden gebruikt. Daarnaast vind ik het klantencontact ook echt fantastisch. Mensen helpen hun cijfers te begrijpen en deze op een zo eenvoudig mogelijke manier toegankelijk maken voor de klant dat voelt echt goed!

Hoe ervaar je de samenwerking in het FINIVO team?

Binnen Finivo werken we met een soort tandem systeem, een ervaren medewerker met een startende medewerker en dit onder het toeziende oog van één van de bestuurders, maar het team gaat zoveel verder dan dit alleen! We hebben ondertussen ook specialisten in ons kantoor die ons bijstaan in de minder alledaagse dingen, waardoor we onze klanten steeds de juiste begeleiding kunnen geven.

Als team streven we naar een correcte uitvoering binnen de correcte termijn en dan springen we ook bij waar nodig, zelfs over de verschillende vestigingen heen. En na zo een drukke periode blazen we graag samen stoom af met een gezellige drink of etentje. We kennen dus al onze collega’s, ook van de andere kantoren.

Omschrijf eens de sterke punten van je functie. Waar ben je goed in en wat geeft jou voldoening?

  • Opvolging dossiers/deadlines
  • Klantgericht
  • Betrouwbaar
  • Teamgericht

Hoe kijk je terug op de voorbije periode? Wat heeft je doen groeien?

Steeds een geweldige begeleiding in elk stadium. Finivo geeft haar medewerkers de kans om op elk vlak open te bloeien. Nood aan een begeleiding op vlak van socials skills, sectorgerichte taalopleiding of een extra financiële opleiding, geen probleem het kan allemaal!

Omschrijf even jouw dag in het kort.

Een doorsnee werkdag bestaat er eigenlijk niet voor mij, maar steevast begint de dag met een koffie en de daarbij horende koffieklets J. Nadien volgen de mails en de planning van de dag rekening houdende met de verschillende deadlines en met de nodige flexibiliteit: een klant heeft dringend cijfers nodig voor de bank, een collega kan wat hulp gebruiken, hulp bieden bij externe klanten, meetings,…. I’ve got this!

"You can count on us" is de merkbelofte van FINIVO. Hoe maak jij dit waar tegenover klanten van FINIVO?

Ik bekijk iedere vraag die ik krijg van de klant met de nodige aandacht en zorg dat zij zo snel mogelijk een oplossing/antwoord krijgen.

Bedankt Stephanie voor deze leuke uiteenzetting! Wil jij ook graag deel uitmaken van de FINIVO familie? Ontdek alle vacatures via deze link of contacteer Leslie Vogelaers voor meer informatie via Leslie.Vogelaers@finivo.be

We’re always looking for talented people.

Kom jij ons team versterken?

Meer nieuws lezen? Check ook deze:

Innovatieaftrek vervangt octrooiaftrek

08/12

Innovatieaftrek vervangt octrooiaftrek
De fiscale stimulans voor de verwerving en het gebruik van octrooien, de zogenaamde octrooiaftrek, was bijzonder interessant. Misschien té interessant, want Europa vroeg in 2016 om het systeem op te doeken. België verving de octrooiaftrek door de zogenaam…
Lees meer

Amendement aangebracht aan wetsvoorstel om de regels van de VVPRbis te verstrengen vanaf 01/01/2022

07/12

Amendement aangebracht aan wetsvoorstel om de regels van de VVPRbis te verstrengen vanaf 01/01/2022
Waarover gaat het? In 2013 introduceerde de Belgische wetgever een fiscaal gunstregime ter versterking van het kapitaal van kmo-vennootschappen: de VVPRbis-regeling. Vennootschappen die opgericht zijn vanaf 1/7/2013 met een inbreng in geld of nieuwe inb…
Lees meer

Ondernemer in de kijker: het verhaal van Karel Van Den Eynde

02/12

Ondernemer in de kijker: het verhaal van Karel Van Den Eynde
De juiste man op het juiste moment. Zo rolde Karel, na een ontmoeting op een trouwfeest in zijn jonge twintiger-jaren, de wereld van het vastgoed in. Tien jaar lang baatte hij een immokantoor uit in Maastricht, en dan voelde hij dat het tijd was voor een …
Lees meer