Recap Webinar. De weg naar groene mobiliteit: 9 interessante takeaways!

28/06


Recent organiseerden we onze webinar rond groene mobiliteit.

De bedrijfswagen is in ons land nog steeds een populaire manier om werknemers op een fiscaal en sociaal gunstige manier te verlonen. Maar wat zijn onder andere de fiscale gevolgen hiervan? De komende jaren mogen we ons aan een aantal aanpassingen verwachten.

Onze drie sprekers, Andreas Ophelders van FINIVO, Ellen Vandervorst van Electro-test en Kristof Huysecom van KBC Autolease, gaven hun interessante kijk op hoe je de switch naar een duurzaam wagenpark kan maken. Ze bogen zich ook kritisch over de vraag of een full-electric voertuig voor jou als zelfstandige of voor jouw personeelsleden al interessant is. En wat de alternatieven zijn voor de traditionele autolease. Daarnaast werd er uiteraard ook een blik op de toekomst geworpen.

Ontdek hier onze 9 takeaways uit deze webinar!

  • Investeer in intelligente laadoplossingen en energie beherende systemen. Met het oog op de toekomstige tarifering volgens piekmomenten, zal dit tot een wezenlijke kostenbesparing leiden.
  • Verzwaren van de elektriciteitsinstallatie is niet altijd nodig! Bekijk dit case per case.
  • De Vlaamse overheid voorziet nog steeds in een aantal interessante premies.
  • Stel een goede car policy op rond laden onderweg, anders wordt dit al snel een duur verhaal.
  • Eenvoudige toegang tot laadvoorzieningen thuis of op het werk blijft een cruciale voorwaarde om over te schakelen naar een elektrische bedrijfswagen.
  • Fietsleasings kennen een enorme groei in populariteit. Werknemers verwachtten meer en meer om een breder mobiliteitsaanbod te krijgen.
  • Het bereik van de huidige elektrische wagens is momenteel reeds meer dan voldoende in verhouding tot het dagelijkse woon-werkverkeer van de gemiddelde Belg.
  • Vanaf 2023 en vooral vanaf 2026 wordt het fiscaal merkelijk interessanter om te investeren in full-electric bedrijfswagens.
  • Ook het Voordeel in Natura voor medewerkers met een ecologische bedrijfswagen ligt een stuk lager dan bij bedrijfswagens met een verbrandingsmotor.

Tijdens dit webinar werden natuurlijk nog heel wat meer nuttige tips gegeven door onze sprekers! Herbekijken kan via

Heb je nog bijkomende vragen bij dit topic of andere? Of wens je meer te weten over de impact van de fiscale vergroening van de mobiliteit? Contacteer dan zeker je dossierbeheerder!

Ook een webinar bijwonen? Volg onze social kanalen en je blijft op de hoogte!

We’re always looking for talented people.

Kom jij ons team versterken?

Meer nieuws lezen? Check ook deze:

Deeleconomie: het nieuwe belastingstelsel

27/07

Deeleconomie: het nieuwe belastingstelsel
Nadat het Grondwettelijk Hof de regeling voor 'het belastingvrij bijklussen' eind 2020 vernietigde, werd een nieuw en specifieke belastingregeling ingevoerd voor de diensten (en dus niet voor de verkoop van goederen) die een particulier aan een andere par…
Lees meer

De verrekening van vertrekvakantiegeld

15/07

De verrekening van vertrekvakantiegeld
Werknemers bouwen hun vakantiegeld op in het jaar voorgaand aan de vakantie. Bij verandering van werkgever moet dat ‘spaarpotje’ uitgekeerd worden. De verrekening van dat vakantiegeld bij de nieuwe werkgever verandert. Verrekening Als een bediende van w…
Lees meer

Vriendenerfenis ipv duolegaat: loont het de moeite?

01/07

Vriendenerfenis ipv duolegaat: loont het de moeite?
Het duolegaat is een interessante techniek om de belastingdruk te verlagen voor erfgenamen en legatarissen die niet tot categorie 1 (partner en/of rechte lijn) behoren. Zij zijn in het Vlaams Gewest immers onderworpen aan hoge tarieven erfbelasting (tot 5…
Lees meer