Stagiair Bram aan het woord: "Werken bij Finivo? Dat is kunnen rekenen op heel wat steun!"

11/05


FINIVO laat regelmatig een medewerker aan het woord over zijn of haar functie en ervaringen. Lees in de rubriek “Medewerker aan het woord” meer over onze manier van werken en de belofte “You can count on us” aan onze klanten. En hoor van (misschien wel jouw toekomstige collega's) waarom zij destijds kozen voor FINIVO! Deze week laten we stagiair Bram aan het woord!

Wat is jouw verhaal? Wat heb je gestudeerd en waarom?

Hallo, ik ben Bram, laatstejaarsstudent aan de hogeschool UC-Leuven Limburg te Leuven.
Ik heb destijds gekozen om voor Bedrijfsmanagement Accountancy-Fiscaliteit te gaan, dit leek me een zeer interessante richting, ook voor job zekerheid naar de toekomst toe. Ik wist namelijk dat er enorm veel vraag naar boekhouders was, dus ik zag het een beetje als een win-win situatie.

Waarom ben je bij Finivo gestart als stagiair? Omschrijf eens bondig je motivatie!

Ik heb voor Finivo NV gekozen omdat ik niet zo zeer geïnteresseerd was om in een groot kantoor te gaan werken zoals de Big Four bijvoorbeeld, dus ik probeerde me te focussen op een “kleiner” kantoor. Het ironische is dat ik eerst gecontacteerd werd door Finivo zelf via LinkedIn, maar dat was al gedurende mijn 2de jaar Accountancy, dus ik had dit aanbod vriendelijk moeten weigeren vermits ik nog geen stage mocht doen. Maar ik bleef dit wel onthouden, want het jaar erna had ik meteen een mailtje gestuurd en ik mocht dan bijna meteen op gesprek komen in het kantoor te Leuven. En hier zijn we nu, bijna 2 maanden ver en de stage is al bijna afgelopen. Tijd vliegt als je het naar je zin hebt! :-)

Waarom doe je vandaag zo graag wat je doet? Wat is je drive?

Ik denk dat mijn drive voornamelijk bestaat uit het feit dat ik enorm veel wil te weten komen van bedrijven, cijfers hebben me wel altijd al geïnteresseerd, voornamelijk op economisch vlak dan weliswaar. Alles gaande van winsten tot opbrengsten en kosten is nu eenmaal zeer interessant. En om dit dan langs een boekhouder perspectief te zien maakt het des te meer specialer en uitdagender.

Wat zou je graag leren bij Finivo?

Zoveel mogelijk uiteraard, en dat vind ik net zo leuk aan Finivo, als stagiair zijnde krijg ik best veel verantwoordelijk, ik mag zo goed als alles doen, en dat apprecieer ik ten zeerste. Ik heb het gevoel dat ik toch een goede indruk heb van wat de taken van een boekhouder zijn net doordat ik zoveel dingen mag ontdekken en doen. Sta dan ook open om nog meer bij te leren, elke dag leer je wel nieuwe dingen bij in deze sector!

Hoe ervaar je de samenwerking in het Finivo Team?

De samenwerking met het team is super, ze helpen me waar ze kunnen en ik kan me geen beter team wensen. Iedereen is ook super vriendelijk, elke dag kijk ik er naar uit om met deze geweldige mensen te mogen werken!

Omschrijf eens jouw sterke punten. Waar ben je goed in en wat geeft je voldoening tijdens een werkdag?

Ik ben een werker, een zeer sociaal iemand die altijd open staat voor een goeie babbel. Ben optimistisch, probeer er altijd het beste van te maken. Ten slotte zou ik ook zeggen dat ik toch wel ambitieus ben en van het principe ben dat ik zo ver mogelijk wil geraken als maar kan in mijn leven. Wat me het meest voldoening geeft tijdens een werkdag is wanneer ik een taak of een dossier heb afgewerkt en deze perfect in orde is.

Hoe kijk je naar de komende periode? Wat verwacht je van deze stage?

Zeer nieuwsgierig, elke dag zie ik als een nieuw avontuur, sta dan ook open om elke dag nieuwe dingen bij te leren. Na afloop van deze stage hoop ik om zoveel als maar kan bijgeleerd te hebben en om eventueel na het behalen van mijn diploma dit team te mogen vergezellen!

“You can count on us” is de merkbelofte van FINIVO. Hoe zou jij deze invullen?

Dit is een stelling waar ik volledig achter sta, iedereen kan altijd op ons rekenen, we staan klaar om elke klant te helpen tot in het beste van onze capaciteit. Deze belofte heeft dus geen enkele aanvulling nodig, is perfect zoals het is.

Bedankt Bram en veel succes met je stage!

Ook goesting om bij ons te leren? Neem dan zeker contact op met onze toffe HR dame Leslie via leslie.vogelaers@finivo.be

We’re always looking for talented people.

Kom jij ons team versterken?

Meer nieuws lezen? Check ook deze:

Deeleconomie: het nieuwe belastingstelsel

27/07

Deeleconomie: het nieuwe belastingstelsel
Nadat het Grondwettelijk Hof de regeling voor 'het belastingvrij bijklussen' eind 2020 vernietigde, werd een nieuw en specifieke belastingregeling ingevoerd voor de diensten (en dus niet voor de verkoop van goederen) die een particulier aan een andere par…
Lees meer

De verrekening van vertrekvakantiegeld

15/07

De verrekening van vertrekvakantiegeld
Werknemers bouwen hun vakantiegeld op in het jaar voorgaand aan de vakantie. Bij verandering van werkgever moet dat ‘spaarpotje’ uitgekeerd worden. De verrekening van dat vakantiegeld bij de nieuwe werkgever verandert. Verrekening Als een bediende van w…
Lees meer

Vriendenerfenis ipv duolegaat: loont het de moeite?

01/07

Vriendenerfenis ipv duolegaat: loont het de moeite?
Het duolegaat is een interessante techniek om de belastingdruk te verlagen voor erfgenamen en legatarissen die niet tot categorie 1 (partner en/of rechte lijn) behoren. Zij zijn in het Vlaams Gewest immers onderworpen aan hoge tarieven erfbelasting (tot 5…
Lees meer